Maximaliseren van de levensduur van hout, dat is ons hogere doel

Van veel hout nemen we te snel afscheid, waardoor veel ecologische, economische en maatschappelijke waarde te vroeg verloren gaat. Wij zijn ervan overtuigd dat wij mensen niet alleen het maximale uit onszelf moeten halen, maar vooral ook uit de materialen en producten die we in gebruik nemen. Ons hogere doel is dan ook om de levensduur van hout te maximaliseren, en daarom doen wij circulair ondernemen in de houtbouw omgeving.Wij ontwikkelen én bouwen hoogwaardige circulaire houten gebouwen. Het kan hierbij gaan om aanbouw (o.a., overkappingen), (tuin)woningen en zakelijke panden. 'Circulair' betekent dat we bij de bouw gebruik maken van gedemonteerd hout (=hergebruik) en dat we bij het ontwerp al nadenken over de demonteerbaarheid van het gebouw. Om een voorbeeld te noemen: stel je gaat verhuizen en wil de door ons gebouwde overkapping meenemen naar het nieuwe adres, dan kunnen wij voor jou de overkapping demonteren en op het nieuwe adres weer opbouwen.

Sinds 2018 zijn we een 'best practice' van circulair ondernemen in Nederland. Hier zijn we trots op.

Daarnaast zijn we lid van MVO Nederland, een netwerk van partijen in Nederland die zich inzetten voor een toekomstbestendige economie, wat betekent een economie die circulair en inclusief is met eerlijke ketens.

Ook hebben wij het nationale grondstoffenakkoord ondertekend. In dit akkoord staat onder andere beschreven dat we in 2030 50% minder nieuwe grondstoffen gebruiken dan dat we nu gebruiken. Nu is het namelijk zo dat in juli de grondstoffen al op zijn die de aarde in één jaar kan produceren. Met andere woorden: we ge- en verbruiken teveel grondstoffen.

   Voor ons staat centraal:


  • Het creëren van een verrassend en demonteerbaar ontwerp100%
  • Maximale toepassing van gedemonteerd hout100%
  • Vakmanschap door oog te hebben voor het kleinste detail100%
  • Innoveren op het gebied van producten en processen voor robuuste circulaire houtbouw100%
  • Transparant zijn over onze werkwijze 100%

Neem contact met ons

info@crumbledevelopment.nl

+31(0)6 37 35 58 53