Onze werkwijze

Wij bouwen circulair, wat betekent dat we maximaal gebruik maken van gedemonteerd hout én gebouwen zo ontwerpen dat ze op een efficiënte manier te demonteren zijn. Gedemonteerd hout is hout dat eerst een bestemming heeft gehad in een ander gebouw. Het gaat om hout dat van dezelfde kwaliteit is als nieuw hout.

''Als je zorg draagt voor het materiaal zie je dat aan alles''

Stap 1: Oriëntatie

Stap 2: Offerte en 3D ontwerp

Wij bouwen voor zowel de particuliere markt als de zakelijke markt. Om een preciezer beeld te krijgen van jouw wensen voor het gebouw en om de locatie van het gebouw te bekijken, plannen we graag een persoonlijk gesprek met jou in. Wij werken samen met onze vaste partners 'iQonstruct BV', 'Aannemingsbedrijf P.H. van der Velden BV', en 'Faessen Dakwerken', en een flexibele schil van bouw gerelateerde bedrijven. Het is voor ons belangrijk om de locatie te bekijken om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, maar ook om te zien welke voorbereidende werkzaamheden verricht dienen te worden om de locatie bouwrijp (bijv., weghalen bestaande objecten, boomstronken) te krijgen.

Aan de hand van de wensen en de mogelijkheden van de klant/ opdrachtgever maken wij een passende offerte. Na goedkeuring van de offerte, maken wij een 3D model van het gebouw.

De ontwikkeling van een 3D model is van tweeledig voordeel: Je krijgt in één oogopslag een idee van hoe het gebouw eruit komt te zien, en je ziet ook wat de ideale positie en indeling van het gebouw is ten opzichte van de zon (schaduwvorming). Daarnaast vormt het 3D model een essentieel onderdeel van ons bouwproces: het verlaagt faalkosten.


Stap 3: Bouw

Stap 4: Services

Een gebouw bestaat uit elementen die wij op locatie zullen maken, maar vooral ook uit elementen die wij in onze fabriek maken en vervolgens monteren op locatie. Wie onze opdrachtgever ook is (o.a., aannemer, particulier), wij zorgen altijd voor een strakke planning en tijdige communicatie.

Elk project dat wij opleveren bestaat uit de volgende twee services (geldig tot 15 jaar na oplevering project):

Bijschaven van door ons gemaakte deur(en)

Herbevestigen of vervangen van planken. Hierbij gaat het niet om planken die zijn losgeraakt of beschadigd door toedoen van de klant, personen anders dan de klant en natuurgeweld (=overmacht).

Naast de hierboven genoemde standaard service bieden wij tegen betaling de volgende extra service aan:

(De)montage. Stel u wil afstand doen van uw houten gebouw, of u gaat verhuizen en wilt het houten gebouw graag meenemen. Neem dan contact met ons op. In beide gevallen zullen wij eerst de kwaliteit van het hout en de demonteerbaarheid van het gebouw controleren. Als dat in orde is, zullen wij in het eerste geval het gebouw overnemen en in het tweede geval (verhuizing) bouwen wij het ook weer graag voor u op