Samen (milieuverantwoord) genieten onder de overkapping, in het tuinhuis.

overkappingen_tuinhuizen_banner_cd

Overkappingen en tuinhuizen

Heel vroeger diende de grotten als beschutting. Verder in de tijd gingen we hiervoor hout gebruiken. Met andere woorden: De natuur beschermt, en dit is dé inspiratiebron voor Crumble development, als het gaat om het bouwen van (circulaire) overkappingen en tuinhuizen.

Waarom een overkapping of tuinhuis door Crumble development laten bouwen?

 • Verrassende kijk op en ideeën voor houten overkappingen en tuinhuizen, waar milieuvriendelijk(er) en efficiënt materiaalgebruik, alsook hergebruik centraal staan.
 • In staat om een overkapping of tuinhuis aan te passen aan uw specifieke behoeften en wensen.
 • Mogelijkheid tot 3D model en/of animatie van uw (toekomstige) overkapping en tuinhuis.
 • Overkappingen en tuinhuizen bestaan voor tenminste 40 procent uit klasse-A gedemonteerd (hard of zacht) hout. Gedemonteerd hout betekent massief hout afkomstig uit gebouwen of andere objecten waar hout in verwerkt zit. Resterende deel is altijd FSC gecertificeerd (nieuw) hout. Hiermee kiest u bewust milieu verantwoord.
 • Afwerking tot in de puntjes.

Een aantal overkappingen en tuinhuizen met gedemonteerd hout en FSC gecertificeerd hout.

Overkapping ‘grote lichtstraat’

Voor de bouw van deze overkapping is 40% hergebruikt/gedemonteerd hout gebruikt en 60 % FSC (nieuw) hout. Met deze overkapping wordt 224 kg CO2 langer vastgehouden en is 20 m2 (nieuw) hout bespaard. Deze prestaties staan gelijk aan een besparing van 1.882 km aan uitstoot van uitlaatgassen en elektra verbruik van 2 huishoudens in één maand tijd.

Houten schuur

Overkapping ‘lange lichtstraat’

Met deze overkapping wordt 212 kg CO2 langer opgeslagen. Daarnaast is de overkapping voor 50% van gedemonteerd hout gemaakt, wat betekent 50% hergebruik. Deze prestaties staan gelijk aan een besparing van 1773 km aan uitstoot van uitlaatgassen van een middenklasse auto en elektra verbruik van 2 huishoudens in één maand tijd.

Extra hoge overkapping

Overkapping ‘modern’

Robuuste overkapping

Met deze overkapping wordt 336 kg CO2 langer opgeslagen. Daarnaast is 28 m2 nieuw hout bespaard door middel van hergebruik. Deze prestaties staan gelijk aan een besparing van 2824 km aan uitstoot van uitlaatgassen van een middenklasse auto en elektra verbruik van 4 huishoudens in één maand tijd.

Tuinhuis kapschuurmodel

(Gesloten) overkapping

Carport

Contact

 • Avatar_Facebook

  Algemeen

  info@crumbledevelopment.nl
 • huub

  Huub Coenen

  Eigenaar

  +31(0)6 3735 5853 huub@crumbledevelopment.nl
Bijwerken van …
 • Geen producten in je winkelmand.